www.delibety.com
Solené jablečné plátky s karamelem - Scribbler | Český a slovenský lifestyle magazín
Voňavé Vianoce před více než 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- 8 – 10 menších jablek
- 4 lžíce karamelu
- sůl
- papír na pečení
Postup
Troubu předehřejeme na 100 °C. Jablka nakrájíme na tenké plátky. Karamel můžeme připravit z cukru (necháme zkaramelizovat v kastrůlku, pak přidáme trochu másla) nebo rozpustíme karamelky (v mikrovlnné troubě na poloviční výkon nebo v kastrůlku a přidáme trochu másla).
Plátky jablek z jedné strany namočíme do karamelu a položíme čistou stranou na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 2 hodiny.
Po 1 hodině pečení plátky zkontrolujeme. Jakmile začnou hnědnout, jsou hotové. Hned po vyjmutí z trouby plátky posolíme a necháme vychladnout.