Marti
Polévka z červené čočky
Polévková smršť před více než 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky drcených chilli papriček
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 g mrkve, nastrouhané
- 140 g červené čočky
- 1 l horkého zeleninového vývaru
- 125 ml smetany na vaření
- sůl
- zakysaná smetana a hladkolistá petrželka k podávání
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu únor 2011.
1. Rozpalte větší hrnec, vsypte kmín a chilli a nasucho opékejte zhruba minutu, aby se koření rozvonělo. Poté polovinu kmínu s chilli vyndejte a odložte. Do hrnce naopak přidejte olej, mrkev a čočku, malou chvilku opékejte, vlijte vývar a smetanu a přiveďte k varu. Nechte probublávat deset minut, aby čočka nabobtnala a změkla.
2. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka (pokud chcete, nechte trochu čočky v celku). Osolte a podávejte se zakysanou smetanou, posypané odloženým kořením a hladkolistou petrželkou.
• 100 g
• 300 g • 100 g = 15,31 Kč • vybrané…