Marti
Semínkové tyčinky
Pečivovitosti před více než 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/2 hrnku drcených lněných semínek
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- špetka chilli
Postup
Semínka jsem si každé zvlášť namočila ve vodě a nechala přes noc odstát. Další den jsem slila přebytečnou vodu. Nasypala do jedná nádoby spolu s česnekem, paprikou, pepřem, tymiánem, oreganem, solí a chilli. Vše jsem rozmixovala a pokladla pomocí lžičky na plech vyložený pečícím papírem. Pekla jsem na co nejnižší teplotu. Jakmile byly tyčinky z jedné strany křupavé, otočila jsem je a pekla i z druhé strany. Je možné, že se během pečení trošku rozjednou, proto jsem je dotvarovávala pomocí rukou, aby měly požadovaný tvar. Kdo má sušičku, klidně sáhněte po ní. Péct můžete i na vyšší stupeň v troubě, ale čím vyšší teplota, tím větší riziko, že semínka spálíte a zbavíte se tak všech jejich benefitů. A podávejte, s čím máte rádi. Namáčejte je do různých dipů, pomazánek, třeba jako já s bazalkovým hummusem, nebo prostě jen tak křoupejte. Nejlepší jsou samozřejmě ještě teplé z trouby.