Jaruna
Pikantní kuličky se zelím a čatní
Předkrmy před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- mleté maso
- zelí kysané
- rohlík
- smetana
- vepřové maso
- paprika sladká
- kmín
- pepř černý
- sůl
- olej
- dýně
- cukr
- ocet jablečný
- cibule
- zázvor
- paprička chilli červená
- sůl
- skořice
- hřebíček
Postup
Do misky nalijeme smetanu, namočíme do ní plátky pečiva a necháme je dobře rozmočit. Mezitím dáme vařit čatní. Všechny přísady promícháme v kastrolu, přivedeme za občasného míchání k varu a zvolna vaříme za občasného promíchání asi 45 minut.
Vychlazené mleté maso nasypeme do mísy, přidáme půl lžičky soli a rukou propracujeme. Když se maso začne lepit, přidáme namočené pečivo se smetanou, mletou papriku a kmín, opepříme a pokračujeme ve zpracovávání. Když je směs kompaktní, přimícháme do ní drobně nakrájené koleno a vymačkané nakrájené kysané zelí, směs zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet v chladu.
Z masové směsi vytvarujeme vlhkýma rukama malé kuličky a opečeme je v hluboké pánvi na oleji dozlatova. Přendáme je do pekáče a vložíme ještě na 15 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
Podáváme je s připravený dýňovým čatní.