ETA
Bramborové placky s tečkami
Sladké mámení před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1 kg vařených brambor
- 2 vejce
- 6 lžic hrubé mouky
- špetka soli
- hladká mouka na rozválení
- máslo na promazání
- povidla jako náplň
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Brambory si uvařte dopředu, vychladlé je nastrouhejte, přidejte vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujte těsto, z těsta váleček a z něho ukrajujte kousky široké asi 4 cm. Ty na hladké mouce rozválejte na placky o průměru asi 15–20 cm a tlusté 3 mm. Pečte je na suché litinové plotýnce z obou stran, dokud se neobjeví hnědé tečky. Hotové placky prokládejte máslem a nakonec je naplňte, srolujte a nechte si chutnat. Místo povidel můžete použít nutellu nebo džem.