Jaruna
Celerovo-bramborová kaše
Přílohy před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
- ½ kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
- 2 oloupané stroužky česneku
- 150 ml neochuceného pomazánkového másla
- 75 g nasekaného másla
- sůl a pepř
Postup
1 Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte celer, brambory a česnek. Vařte 10–12 minut doměkka. Slijte přes cedník. Celer i brambory vraťte do teplého rendlíku a potřeste jím nad velkým plamenem půl minuty, aby se odpařila tekutina. Sejměte z ohně.
2 Obsah rendlíku nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte neochucené pomazánkové máslo a nasekané másla. Šťouchejte dohladka a krémova. Osolte, opepřete, podávejte.