Hana
Výborná vajíčková pomazánka - Scribbler | Český a slovenský lifestyle magazín
pomazánky před více než 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- 6 kachních nebo 8 slepičích vajec
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce malých kapar, nejlépe naložených v soli
- trošku omáčky Tabasco nebo jiné pikantní omáčky
- 1/2 lžičky kari koření
- Najemno nakrájená červená cibule
- Stejné množství najemno nakrájených ředkviček, celeru nebo fenyklu, pažitky a čerstvého kopru
- sůl
Postup
Vejce necháme v kastrůlku uvařit natvrdo. K ochlazení můžeme použít kostky ledu. Vychladlá vejce osušíme a oloupeme. Každé překrojíme na poloviny, pak podélně na čtvrtiny a ty pak překrojíme napříč na kousky silné asi 5 mm.