Daniela Vránová
Lososový tatarák
PŘEDKRMY před více než 10 roky z www.elle.cz
Ingredience
- • 750 g syrového lososa v celku
- • sůl a čerstvě mletý pepř
- • citronová nebo limetková šťáva
- • balzamikový ocet či červený vinný ocet
- • lžíce nasekaného kopru + snítky na ozdobení
- • 1–2 jarní cibulky (nemusejí být)
- • čtvercové slané krekry k podávání
- • limetka a kopr na ozdobu
Postup
1 Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno. Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte. Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí. Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.
2 Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.