Daniela Vránová
Kořeněné kedgeree s tofu
SALÁTKY před více než 10 roky
Ingredience
- 280 g rýže basmati, 4 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, nasekané, 2 červené chilli papričky, nasekané, 4 lžíce středně pálivého kari koření, 2 lžičky hořčičných semínek, 1/2 lžičky kajenského pepře, 200 g marinovaného tofu, 1 svazek jarních cibulek, na kolečka, svazek hladkolisté petrželky, nasekaný, sůl a pepř na dochucení
Postup
Dejte vařit rýži a vejce; vejce na šest, rýži na osm až devět minut. Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a nechte na něm asi pět minut měknout cibuli a chilli papričky. Vsypte koření a opékejte další minutu až dvě.
Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.
zdroj: www.apetitonline.cz