Jaruna
Baby zmrzka - Kitchenette
Maškrty před asi 11 roky z www.kitchenette.cz
Ingredience
- jahodové pyré
- švestkové pyré nebo domácí povidla
- tvaroh nebo jogurt lehce doslazený agáve nebo javorovým sirupem
Postup
Ponorným mixérem si rozmixujte jahody na hladké pyré, to samé udělejte se švestkami. Pokud ovoce není dostatečně sladké, můžete trochu dosladit javorovým nebo agáve sirupem.
Teď už jen naplňte formičky v libovolném pořadí a kombinacích, nechte zmrznout.
Formičky na domácí zmrzlinu už vidím víc a víc prodávat, ale než jsem si koupila ty ze kterých výsledek vidíte na fotkách, vystačila jsem si s kelímky například od jogurtu nebo skleničkami a lékařskou špachtlí. Pokud nemáte formičky, které fixují rukojeť samy, nechte náplň lehce namrznout (tak 10 minut) a až potom umístěte do středu špachtli nebo jinou rukojeť, takto se už udrží uprostřed. Ze skleniček se trochu hůř hotová zmrzlina vyndává, ale hned povolí pod proudem vlažné vody.