Martina Peckova
Blondies s bílou čokoládou
Sladké před asi 11 roky
Ingredience
- 195 g hladká mouka
- 1/2 lžičky sůl
- 1 lžička kypřící prášek
- 1/2 lžičky jedlá soda
- 120 g kvalitní bílá čokoláda, posekaná na malé kousky
- 320 g hnědý cukr (světlý či tmavý)
- 1 1/2 lžičky pravý vanilkový extrakt
- 165 g rozpuštěné máslo
- 1 1/2 vejce
Postup
Prosátou mouku, sůl, kypřící prášek, sodu a posekanou čokoládu smícháme dohromady. Cukr s máslem vyšleháme do světlé pěny (cca 5 minut), přidáme vejce s vanilkovým extraktem a krátce prošleháme. Pak do cukrového krému zlehka vmícháme moučnou směs. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče (25x25cm) a pečeme v předehřáté troubě na 180C asi 20-25 minut, dokud není povrch hezky zlatavý a pevný. Uvnitř by měly blondies zůstat trochu vlhké, jakoby mírně nedopečené. Nechte vychladnout a nakrájejte na malé čtverečky.