Hany
PISTÁCIOVÉ LANÝŽE S MACA
Sweet před více než 10 roky z www.goodmoodspoon.com
Ingredience
- 250g nesolených, nepražených (či jakkoli jinak upravených) pistácií
- 15 vypeckovaných, sušených datlí
- 1 zarovnaná lžíce sušené vanilky (nebo tekutého vanilkového extraktu, např. z M&S)
- 2 lžíce vody
- špetka mořské soli
- Na obalení:
- 100g oblíbené kvalitní čokolády
- 1 lžička kokosového tuku
- 1/4 hrnku mandlového mléka
- 1/3 hrnku (raw či neraw) kakaového prášku
Postup
V mixéru zpracujte pistácie na zrnitější strukturu. Poté přidejte nadrobno krájené datle, vanilku, vodu i špetku soli a dál mixujte, dokud hmota nezačne homogenizovat a připomínat těsto.
Teď ta zábavná část: z připravené směsi tvarujte rukama kuličky a odkládejte je na tác s pečícím papírem. Poté šoupněte do mrazáku.
V mezičase připravte čokoládu na obalování: nad vodní lázní rozpouštějte čokoládu, kokosový tuk i mandlové mléko. Dobře prošlehejte metličkou, ať je výsledek jemný a hladký. Vychlazené kuličky jednu po druhé obalujte v čokoládě, pomocí dvou lžiček. Nakonec kuličku obalte v práškové směsi kakaa a maca. Ideálně tyhle dvě ingredience předem smíchejte v nějakém kulatém hrnečku nebo misce. Každou kuličku pak jednoduše obalíte krouživými pohyby hrnečku. Docílíte tak perfektního tvaru a moc se neumažete:)
Hotové lanýže opět nechte odpočinout v mrazáku nebo lednici. Konzumujte ideálně vychlazené!