Julie Zákostelecká
Hráškové krokety s ricottou
Má oblíbená jídla před více než 10 roky
Ingredience
- 300 g ricotty, 50 g strouhaného parmazánu, 90 g strouhanky, 200 g hrášku, 1 mladá cibulka, 2 lžičky olivového oleje, 3 vejce, mletý černý pepř, sůl
Postup
Na pánvi s 2 lžičkami olivového oleje orestujeme na pár minutek mladou cibulku dozlatova. Přidáme hrášek, trochu vody a dusíme doměkka, nepřipálíme. Přidáme trošku soli, pepře.
Měkký hrášek rozmixujeme s ricottou do krému. Dáme do mísy, přidáme strouhaný parmazán, rozšlehaná vejce, strouhanku a strouhaný muškátový oříšek. Dobře vařečkou promícháme. Rukami tvoříme z hmoty malé krokety o hmotnosti zhruba 30 - 40 g. Hráškové krokety obalíme v rozšlehaném bílku a nakonec ve strouhance. Můžeme vpíchnout špejli, ale nemusí být.
V rozehřátém oleji opékáme hráškové krokety dozlatova a necháme okapat na papírkové utěrce.
Hráškové krokety s ricottou podáváme teplé.