Lenka Volfová
Kokosovo-hruškový koláč
sladké před více než 10 roky
Ingredience
- Ingredience na koláčovou formu, průměr 25 cm.
- 100 g žitné mouky
- 30 g třtinového cukru
- 40 g slunečnicového oleje
- 5 – 6 hrušek
- 100 ml vína
- 90 g kokosu
- 180 g zakysané smetany
- vanilkový cukr
Postup
Smícháme 100 g žitné mouky, 30 g třtinového cukru a 40 g slunečnicového oleje, vytvoříme drobenkové těsto, které následně natlačíme do koláčové formy, kterou jsme si před tím vyložili pečícím papírem.
Hrušky oloupeme, nakrájíme nadrobno, v hrnci podlijeme vínem a dusíme doměkka. Hruškovou náplň navrstvíme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 na 15 minut.
Kokos smícháme se smetanou a cukrem a po 15 minutách touto směsí pokryjeme koláč a dáme péct na dalších 15 minut.
Krájíme až po vychladnutí!
Pro další inspirace doporučuji: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/