Jaruna
Marmeláda z červené cibule I
Maškrty před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- cibule červená
- cukr hnědý
- ocet vinný
- tymián
- česnek
- bageta
- sýr Čedar
Postup
Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme do pánve. Zasypeme je cukrem, přidáme vinný ocet, sušený tymián (pokud nemáme čerstvý) a prolisovaný česnek a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a na mírném ohni povaříme asi 45 minut, dokud není cibule měkká a téměř všechna tekutina vyvařená. Pak vmícháme čerstvý tymián, pokud jsme nepoužili sušený, směs odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
Bagetu nebo bílý chléb nakrájíme na plátky, rozložíme je na plech a opečeme z obou stran do světle zlatavé barvy v troubě zapnuté na gril. Pak na ně rozdělíme sýr nakrájený na kousky a ještě je krátce vložíme pod gril, než se sýr roztaví.
Na každý toast dáme asi dvě lžičky připravené cibulové marmelády a podáváme je ještě horké.
www.delibety.com před více než 10 roky
jednoduché to vyskúšam, Bety