Evič Králová
Cheddar cheese risotto
Bezmasa jidla před více než 10 roky
Ingredience
- 1 lžíce čerstvého másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 jarní cibulky, nasekané, plus trocha na ozdobu, 1 1/2 šálku rýže arborio, 1/2 šálku bílého vína, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 4 šálky horkého zeleninového vývaru, 1 šálek čedaru, strouhaného
Postup
V hluboké pánvi na středně mírném ohni rozehřejeme máslo a olej. Přidáme jarní cibulky a smažíme za stálého míchání, než trochu změkne. Trvá to asi 2-5 minut. Přidáme rýži a opékáme asi minutu. Zvýšíme oheň a do pánve vlijeme bílé víno a hořčici. Mícháme až do úplného vstřebání. Začneme vlévat vývar. Další dávku přiléváme vždy až po úplném vstřebání té předchozí. Trvá to asi 20 minut. Přidáme sýr a mícháme, dokud se úplně neroztaví. Rizoto rozdělíme do misek a podáváme posypané jarní cibulkou.