Klára Pešková Janečko
Pizza s vejci a chřestem
Chuťovky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 dávka základního těsta
- 250 g chřestu
- 250 g ricotty + 200 g mozzarelly, na plátky
- 2 velká rajčata, na plátky
- 100 g černých oliv nakládaných v oleji, okapaných
- sůl a pepř
- 4 velká vejce
Postup
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby vložte dva velké plechy a nechte je aspoň 30 minut zahřívat. Těsto připravte podle základního receptu. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní chřest a vařte asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký. Pak ho sceďte a propláchněte studenou vodou. Osušte a odložte.
2 Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm. Dejte je na pečicí papír a udělejte okraj. Na kola rozdělte ricottu, mozzarellu, chřest, rajčata a olivy. Osolte a opepřete. Dejte na předehřáté plechy a pečte 10–12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Do misky rozklepněte vejce a opatrně ho vlijte na jednu pizzu, zopakujte s ostatními. Pečte ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka.