Klára Pešková Janečko
Jahodová srdce
Sladké před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 250 g polotučného tvarohu
- pár kapek polotučného mléka
- 2–3 velké hrsti jahod, rozmačkaných
- moučkový cukr podle chuti + na poprášení vaflí
- 250 ml smetany ke šlehání
- vanilkový cukr
- 4 středně velká vejce, žloutky a bílky zvlášť
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 80 g másla, změklého
- 100 ml mléka
- 100 g hladké mouky
- špetka soli
- máslo na potírání vaflovače
Postup
Příprava jídla
1 Tvaroh utřete s mlékem, rozmačkanými jahodami a cukrem a přidejte k němu smetanu ušlehanou s jedním vanilkovým cukrem. Dejte zchladit do ledničky.
2 Na valfové těsto utřete dosvětla žloutky s moučkovým i druhým vanilkovým cukrem, vložte máslo a utřete do pěny. Přidejte mléko a mouku prosátou se solí. Přikryjte utěrkou a nechte alespoň dvacet minut odpočinout. Nakonec do těsta vmíchejte pevný sníh.
3 Vaflovač rozpalte, slabě potřete máslem a z těsta upečte vaflová srdce. Nechte je vychladnout na kovové mřížce. Polovinu vaflí potřete ochuceným tvarohem a přiklopte druhou polovinou. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.