Klára Pešková Janečko
Drožďová pomazánka
Pomazánky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 60 g sádla nebo oleje
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 4 kostky čerstvého droždí
- 2 lžíce strouhanky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 vajec, rozšlehaných s 2–3 lžícemi mléka
- 100 g moravského uzeného, nakrájeného na kostičky
- 2 kyselé okurky, nakrájené na kostičky
- pažitka na ozdobu
- čerstvý chléb k podávání
Postup
Příprava jídla
1 V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli dosklovita. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začne opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fázi se droždí začne opékat! Pokračujte v opékání a míchání, dokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.
2 Pak přisypte uzené, osmahněte ho a přisypte strouhanku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhanky a hmota je sypká. Vlijte vejce a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Skvělé teplé i studené.