Klára Pešková Janečko
Topinková bomba
Chuťovky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 125 ml olivového oleje
- 4 velké cibule, překrojené napůl a pak na plátky
- 6–8 stroužků česneku, oloupaných a nakrájených na plátky
- 1,5 kg cukety, nastrouhané nahrubo
- 3 lžičky soli
- 3 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 400 g hustého rajčatového protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
- 5 lžic worcesterské omáčky
- 1–2 lžíce kaparů (nemusí být)
- 1/2 lžičky drceného chilli (cca 2 malé sušené chilli papričky)
Postup
Příprava jídla
Na oleji zpěňte cibuli a česnek. Přidejte cuketu, osolte a míchejte další 3 minuty. Přidejte ostatní přísady a dejte do trouby předehřáté na 200 °C na zhruba 40 minut. Občas zamíchejte. Plňte do horkých sklenic a zavíčkujte.
S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte na toustu nebo topince se sýrem (třeba čedarem) a chorizem či čabajkou nebo zamíchejte do těstovin.