srdce
Celerová kaše
Přílohy před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 650 g brambor, oloupaných, nakrájených na kusy
- 425 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kusy
- 70 g soleného másla + trochu k podávání
- 2 svazky jarní cibulky (asi 250 g), nakrájené na kousky 1 cm široké
- 150 ml smetany na vaření
- špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř, máslo
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Dejte vařit brambory a pět minut po dosažení bodu varu k nim přidejte i celer. Mezitím na rozehřátém másle jemně opékejte cibulku, dokud nezesklovatí. Po pěti minutách na ni vlijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte i muškátový oříšek. Na mírném ohni několik minut povařte, aby smetana trochu zhoustla. Uvařené brambory s celerem slijte a rozmačkejte na kaši. Vlijte do ní dvě třetiny smetanové směsi a ještě promíchejte. Nakonec ji dochuťte a podávejte: naberte kaši, polijte ji zbylou cibulkovou smetanou, promíchejte a nakonec do důlku uprostřed vsuňte ještě kousek másla.