srdce
Severoafrická cizrnová polévka
Polévky před více než 10 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- Cizrna (nejlépe konzervovaná) 400 g
- Olivový olej 8 lžíce
- Chilli papričky 2 ks
- Šalotka 2 ks
- Česnek 4 stroužek
- Petržel (asi 120 g) 2 ks
- Bílé víno - suché 200 ml
- Zeleninový vývar 1,5 l
- Zázvor (čerstvý, strouhaný) 4 lžíce
- Římský kmín (drcený) 1/2 lžíce
- Koriandr - mletý 1 lžička
- Jarní cibulka (nebo svazek čerstvého koriandru) 2 ks
- Sůl
- Pepř
Postup
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte scezenou cizrnu, víno a vývar. Dochuťte zázvorem, kmínem, mletým koriandrem, solí a pepřem. Podávejte posypané kroužky cibulky nebo nasekaným čerstvým koriandrem.