Jaruna
Fazolová polévka s klobásou
Polívky před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g klobásy
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 l drůbežího vývaru
- sůl a pepř
- špetka saturejky
- 2 konzervy bílých fazolí
- 150 g zelených fazolek
- třešňová rajčátka a balzamikový ocet
Postup
V hrnci na lžíci olivového oleje dozlatova opékejte 200 g klobásy, na plátky. Ztlumte a přidejte 1 červenou cibuli a stroužek česneku, nadrobno. Opékejte další 3 minuty, pak zalijte litrem drůbežího vývaru. Osolte, opepřete, přidejte špetku saturejky a přiveďte k varu. Vsypte 2 konzervy bílých fazolí, slitých, 150 g zelených fazolek, pokrájených, a vařte asi 4 minuty doměkka. Ozdobte třešňovými rajčátky a balzamikem.