Lucie Šputová
Nakládaný pikantní bůček - Chuťovky - TradicniRecepty.cz
Víkendová večeře před více než 10 roky z www.tradicnirecepty.cz
Ingredience
- 5 ks Bobkový list
- 27 stroužků Česnek
- 1 lžička Grilovací koření
- špetka Chilli
- 1 lžička Kari
- 1 lžička Mletá paprika sladká
- celý 5ks + 1lžička mletého, 5 ks Pepř
- Sůl
- vepřový bůček bez kosti, 1 kg Vepřové
- 1 lžíce Worcestrová omáčka
Postup
1kg bůčku bez kosti vaříme se solí, 12 stroužky česneku, 5 bobkovými listy a 5 celými pepři. Připravíme si kašičku z 15 stroužků česneku utřených se solí, pepř, kari, sladká paprika, grilovací koření, špetka chilli a worcester - možno dle chuti doladit. Touto směsí potřeme horký uvařený bůček, zabalíme do alobalu a dáme na 6-7 dnů do lednice uležet. Pak krájíme plátky, je to výborné, pikantní, vyzkoušejte.