Kristýna Žďárská
Hořčično-medové kuře s bramborami
Maso před více než 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 stroužky česneku, rozmělněné
- 150 ml slepičího bujonu AQ
- sůl a pepř
- 6 kuřecích paliček AQ
- 400 g brambor AQ
- 200 g zelených fazolek
- 2 lžíce medu ABio
- pár snítek oregana
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu říjen 2011.
Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte zakysanou smetanu, hořčici, česnek a vývar. Podle chuti osolte a opepřete. Kuřecí paličky ze všech stran důkladně osolte a vyskládejte je do velkého pekáče tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly. Mezi kuře rozdělte brambory a fazolky. Přelijte ochuceným bujonem, pokapejte medem a dejte na čtyřicet až pětačtyřicet minut péct, aby kuře bylo upečené a brambory měkké. Před podáváním posypte oreganem.
• 500 g • 100 g = 4,58 Kč • vybrané…
• 250 g • 100 g = 5,96 Kč • polotučný,…