Andrea Vaníčková
Dušené jehněčí s šalotkami a cibulkou
masíčko před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 600 g brambor
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce strouhanky
- 500 g jehněčí plece, bez kosti
- 6 šalotek
- 1 svazek cibulky s natí
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky tymiánu
- 100 ml zeleninového vývaru z kostky
- 100 ml bílého vína
- sůl a čerstvě drcený pepř
Postup
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Smíchejte je se dvěma lžícemi oleje, obalte v lehce osolené strouhance, rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi tři čtvrtě hodiny.
2 Maso očistěte a nakrájejte na kousky. Šalotky a cibulky oloupejte; šalotky nakrájejte na čtvrtky, cibulky přepulte.
3 Česnek oloupejte a nasekejte najemno. V pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibulky a česnek, pak přihoďte maso a opečte ho. Přidejte tymián, osolte, opepřete, vlijte víno a vývar a nechte 40 minut zakryté zlehka bublat. Podávejte s pečenými bramborami.