Lenka Krásová
Marináda z tmavého piva
Obědy před více než 10 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 1 badyánová hviezdička
- 1/2 lyžičky anýzových semiačok
- lyžička sušených chilli papričiek
- lyžička soli
- 2 lyžcie hrubozrnej horčice
- 2 lyžice medu
- 3lyžice sojovej omáčky
- 200 ml tmavého piva
Postup
V hmoždíři rozdrtíme jednu badyánovou hvězdičku, 1/2 lžičky anýzových semínek, utřeme s lžičkou sušených chilli vloček, lžičkou soli, dvěma lžícemi hrubozrnné hořčice, dvěma lžícemi medu, třemi lžícemi sójové omáčky a 200 ml tmavého piva.
2. Směs dobře promícháme, přisypeme několik pokrájených šalvějových lístků a nalijeme do plastového uzavíratelného sáčku.
3. Přidáme omyté a osušené maso a necháme alespoň čtyři hodiny odležet.
Tip: Med v marinádě můžete nahradit agávovým nebo javorovým sirupem.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/grilovaci-kucharka-0al-/recepty.aspx?c=A130510_112925_recepty_job