srdce
Barevná fazolová polévka
Polévky před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje AQ
- zelenina nakrájená na kostičky: 2 mrkve A Bio, 1 cibule,
- stonky řapíkatého celeru, 4 stroužky česneku
- sůl, pepř a 1 lžička oregana
- 6 rajčat AQ, oloupaných a nakrájených
- 1 lžíce rajčatového protlaku AQ
- 500 g bílých fazolí z konzervy, propláchnutých a scezených
- 100 g balkánského sýru AQ, nasekaného nahrubo
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu únor 2010.
V hrnci rozpalte olej a nejdřív zprudka, pak na mírnějším ohni na něm asi osm minut opékejte osolenou a opepřenou mrkev, cibuli, celer a česnek. Přidejte rajčata, protlak, oregano, podlijte 1,25 l vody a vařte, dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky vmíchejte fazole, vařte ještě pár minut, nakonec dosolte podle chuti. Před podáváním posypte sýrem, případně přidejte trochu čerstvé petrželky.
• mražené, 1 kg
• 1 kg • mražená