ETA
Ořechový chléb s brusinkami
Pekárna před více než 10 roky
Ingredience
- 350 ml mléka
- 2 lžíce rumu
- 40 g másla
- 650 g celozrnné pšeničné mouky
- 3 lžíce medu
- 1 a ½ lžičky soli
- 60 g celých jader vlašských ořechů
- 75 g sušených brusinek
- 1 baliček sušeného droždí
- Program: SLADKÝ
- Zvolená velikost: 1 200 g
- Doba trvání: 3 hodiny
Postup
Do pekárny nejprve vlijeme mléko, rum a med. Poté přidáme máslo a mouku. Vsypeme droždí a sůl na jiná místa, aby chléb dobře nakynul. Až pekárna na konci druhé fáze pípne, přidáme do těsta ořechy a rozinky.
Doba trvání přípravy chleba jsou 3 hodiny. Pekárna zvukových signálem oznámí, až bude chléb hotový. Ještě před překlopením doporučujeme nechat hotový chlleba cca půl hodiny odstát. Chléb skladujeme ideálně v utěrce, aby mohl dýchat a déle vydržel.