Jaruna
Kořeněné kuře s fazolkami
Kuře před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 5 šalotek nebo mladých cibulek zbavených zelené části, oloupaných a nakrájených na kolečka
- 1 stéblo citronové trávy, jen světlá část, nakrájená na tenké plátky
- 2 dlouhé zelené chilli papričky, bez semen, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, oloupané
- hrstka makadamových, kešú či para ořechů
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička vločkové mořské soli
- 3–4 kuřecí prsní řízky, na 2cm kousky
- 400 g zelených fazolových lusků
- 4 tenké plátky biolimetky
- 8 snítek bazalky s drobnými lístky
- jasmínová rýže a limeta k podávání
Postup
1 Šalotku, citronovou trávu, chilli papričky, česnek, ořechy, kurkumu a sůl zpracujte v robotu na pastu. Přesuňte ji do misky a obalte v ní maso. Misku přiklopte či přetáhněte fólií a dejte na 30 minut odpočívat do ledničky.
2 Zahřejte troubu na 220 °C. Ustřihněte 4 velké kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně fazolové lusky (bez okrájených konců), maso, limetu a polovinu bazalky. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Postavte je na plech a pečte 20 minut, aby se maso propeklo. Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah posypte zbylou bazalkou. Podávejte s jasmínovou rýží a skrojkem limety