Kristýna Žďárská
Péřovka
Sladké dobroty před více než 10 roky z www.fialkyvladka.wbs.cz
Ingredience
- 4 vajíčka
- 20 dkg cukru
- 20 dkg hladké mouky
- 1 dl oleje
- prášek do pečiva
- 1 l mléka
- 2 vanilkové pudingy
- 40 g kakaa
- 600 g zakysané smetany
- 2 skořicové cukry
- 100 ml vody
Postup
Vajíčka ušlehám s cukrem a přidám hladkou mouku s práškem do pečiva a olej. Na plech vložím pečící papír. Vliju na něj těsto a připravím puding, který ještě horký vyliju po celém plechu a peču na 170 C asi 30 - 40 minut. Když vyndám Péřovku z trouby, ještě horkou potřu 2 zakysanými smetanami a povrch posypu grankem, ale dá se nahradit i skořicovým cukrem.
Péřovka se musí péct ve velkém plechu