ETA
Český frgál
Sladké mámení před asi 11 roky z www.tradicnirecepty.cz
Ingredience
- Cukr krystal 1 lžíce na kvásek
- Cukr moučka 3 lžíce na těsto. 150 g na drobe
- Droždí 100 g
- Hruška na povidla, sušené
- Hřebíček mletý
- Máslo 1 celé na těsto + 300 g na drobe
- Mléko 1/ na kvásek
- Mouka hladká 150 g na drobenku
- Mouka polohrubá 150 g na drobenku
- Olej 1 dcl na těsto
- Skořice mletá
- Sůl 1 lžička
- Švestková povidla
- Vejce 6 žloutků a 2 celé na těsto
Postup
Jemně umletý mák vložíme do kastrolu s mlékem. Přidáme med, trošku nastrouhaného muškátového oříšku a vanilkový cukr. Za občasného míchání dobře povaříme. Do hrnce vložíme máslo, cukr, špetku soli, vejce a třeme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zalijeme smetanou. Promícháme. Do formy, vytřené syrovým máslem a vysypané moukou, vlijeme poloviční dávku těsta. Na něj vložíme předem uvařený mák a zalijeme zbytkem těsta.Naplněnou formu vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme 40 - 45 minut.