Jaruna
Carpaccio s fetou a ořechy
Předkrmy před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- řepa červená
- sýr Feta
- ořechy vlašské
- rukola
- olej olivový
- ocet vinný
- med
- česnek
- sůl
Postup
Řepu oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme je na plátky. V kastrolu přivedeme k varu asi 3 dl vody, osolíme ji, přidáme česnek nakrájený na jemné plátky a vinný ocet a vše povaříme asi 1 minutu. Přidáme plátky řepy a zvolna je uvaříme doměkka.
Uvařenou řepu necháme v nálevu vychladnout, pak ji i s nálevem promícháme s olejem a medem a necháme odležet asi hodinu.
Plátky řepy vyjmeme z nálevu, necháme odkapat a rozdělíme je na talíře. Doplníme je kostkami sýru, omytými lístky rukoly a drcenými ořechy a podáváme s pečivem.