Lenka Volfová
Broskvový drobenkový koláč s tvarohem z žitné mouky a kokosu
sladké před více než 10 roky
Ingredience
- TĚSTO
- 100 g rozmixovaných ovesných vloček
- 100 g celozrnné žitné mouky
- 25 g mletého kokosu
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 35 g třtinového cukru
- 60 – 80 g oleje - doporučuji kokosový
- NÁPLŇ - tvarohová směs
- 250 g tvarohu
- cca 70 ml podmáslí (radši nejdřív méně, přidat se dá vždycky)
- 40 g třtinového cukru
- 2 žloutky (na sníh pak 2 bílky)
- půl sáčku vanilkového pudingového prášku
- broskve
Postup
Ingredience jsou psány na množství do koláčové formy – průměr 25 cm (pokud použijete plech, volila bych dvojnásobné dávky).
Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme klasickou drobenku. Zhruba tři čtvrtiny drobenky vtlačíme do formy a zalejeme tvarohovou směsí. Tu vytvoříme tak, že všechny suroviny na ní potřebné rozšleháme (je to celkem tekuté, ale nebát se toho – v troubě ztuhne). Nakonec do směsi vmícháme vyšlehaný sníh. Na to položíme ovoce. Já zvolila broskve, ale myslím si, že lze zvolit jakékoliv dle libosti. Stejně tak je to i s množstvím ovoce a myslím si, že zde platí, čím víc, tím líp! Nakonec posypeme zbylou drobenkou a dáme péct.
Pečeme na 180 stupňů, 30 minut.
GOOD LUCK http://mnamoza.blogspot.cz/ přeje a ať chutná! :-)