www.delibety.com
Broskvové čatní I
Lekváre, džemy, chutney před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- broskve
- 750
- gramů
- zázvor
- 30
- gramů
- (čerstvý)
- česnek
- 2
- stroužky
- cukr hnědý
- 200
- gramů
- (Korunní)
- sůl
- koření chilli
- (mleté)
- ocet vinný
- 1
- decilitr
Postup
Broskve krátce spaříme ve vroucí vodě a pak z nich stáhneme slupku. Plody rozpůlíme, zbavíme pecek a dužninu nakrájíme na kostičky. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Broskve i se zázvorem a česnekem vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, chilli a ocet a vaříme bez pokličky na mírném ohni asi 30 minut, dokud čatní nezhoustne.