www.delibety.com
Hruškové čatní
Lekváre, džemy, chutney před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hrušky
- 1,5
- kilogramů
- česnek
- 1
- stroužek
- cibule
- 1
- kus
- zázvor
- 0,5
- kusů
- (čerstvý)
- ocet
- 2
- šálky
- (ovocný)
- sůl
- 2
- lžičky
- paprika mletá
- 0,5
- lžiček
- (sladká)
- skořice
- 0,5
- lžiček
- (mletá)
- rozinky
- 1
- šálek
- semínko hořčičné
- 2
- lžičky
- hřebíček
- 0,5
- lžiček
- (mletý)
Postup
Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ve velkém kastrolu smícháme hnědý cukr s ovocným octem a přivedeme do varu. Přidáme hrušky, zázvor, sůl, mletou papriku, skořici, rozinky, hořčičné semínko, česnek a hřebíček a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud není směs hustá.
Ještě teplé čatní nalejeme do teplých sterilovaných sklenic a uzavřeme.