www.delibety.com
Brusinkové čatní
Lekváre, džemy, chutney před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- jablka
- 1
- kus
- voda
- 1
- šálek
- cukr hnědý
- 1
- šálek
- (Korunní)
- zázvor
- 1
- lžička
- (mletý)
- nové koření
- 1
- lžička
- (mleté)
- skořice
- 1
- lžička
- (mletá)
- hřebíček
- 1
- lžička
- (mletý)
- brusinky
- 720
- mililitrů
- rozinky
- 1
- šálek
- ocet vinný
- 1
- šálek
Postup
Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na střední pánvi přivedeme k varu vodu s cukrem, stáhneme teplotu, přidáme jablka, zázvor, nové koření, skořici, hřebíček, brusinky, rozinky a ocet, přivedeme zpět k varu a zvolna vaříme dalších 15 minut, nebo dokud jablka nezkřehnou.
Čatní přelijeme do skleněné mísy, přímo na hladinu umístíme plastovou pokličku a mísu dáme do chladné místnosti, kde necháme čatní přes noc stát (díky tomu se chuti a vůně dobře prolnou).