www.delibety.com
Omáčka s červeným vínem
Pomazánky, dipy před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce másla nebo vypečeného tuku
- 2 lžíce hladké mouky
- 125 ml dobrého červeného vína (takového, jaké byste s chutí popíjeli)
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžička rajčatové pasty nebo protlaku
- 1 lžička jemného krupicového cukru
- 2 bobkové listy, nejlépe čerstvé
- 6 kuliček černého pepře
Postup
Příprava jídla
Tuk zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte červené víno a pak po částech zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy a pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí.