www.delibety.com
Omáčka s hořčicí a brandy
Pomazánky, dipy před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje nebo vypečeného tuku
- 2 lžíce hladké mouky
- 125 ml brandy + 500 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička rajčatové pasty nebo protlaku
- 1 lžička jemného krupicového cukru
- 2 bobkové listy, nejlépe čerstvé
- 6 kuliček černého pepře
- 1 celý stroužek česneku, oloupaný
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
Postup
Příprava jídla
Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte brandy a postupně zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy, pepř, hořčici a česnek. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen a vařte 10 minut do zhoustnutí.