www.delibety.com
Omáčka s růžovým pepřem a křenem
Pomazánky, dipy před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje nebo vypečeného tuku
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžička rajčatové pasty nebo protlaku
- 1 lžička jemného krupicového cukru
- 1 lžíce smetanového křenu + trocha navíc k podávání
- 1 lžíce růžového pepře (prodává např. www.koreni.cz)
Postup
Příprava jídla
Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opékejte ho posledních pár minut spolu s moukou. Potom postupně zašlehejte vývar. Pak přidejte cukr, lžíci smetanového křenu a růžový pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí. Před podáváním zakapejte trochou smetanového křenu.