Jaruna
Hovězí steaky s cibulovou krustou
Hovězí před více než 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hovězí maso
- pepř černý
- olej olivový
- olej olivový
- cibule
- sýr Čedar
- hořčice
- smetana na šlehání
Postup
Steaky lehce naklepeme nebo jen rozmáčkneme dlaní. Opepříme je, potřeme olejem a necháme 30 minut odležet.
Mezitím připravíme krustu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni za průběžného míchání restujeme asi 5 minut. Pánev odstavíme z ohně a cibuli necháme lehce prochladnout. Nastrouhaný čedar smícháme s hořčicí, přidáme prochladlou cibuli a smetanu a směs podle chuti osolíme.
Odleželé steaky osolíme a zprudka opečeme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji z každé strany asi 30 vteřin. Pak snížíme plamen, pánev zakryjeme pokličkou a steaky dopečeme z každé strany 3 – 4 minuty (zůstanou uvnitř lehce růžové). Rozdělíme na ně připravenou cibulovou směs, vložíme je na chvilku do trouby pod rozehřátý gril a grilujeme, až začne směs na povrchu zlátnout. Podáváme ihned.