Aztec Faust
Lívance babičky Milušky
Má oblíbená jídla před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 700 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 40 g cukru
- špetku soli
- skořicový cukr (nebo povidla, strouhaný tvaroh, borůvky, zakysanou smetanu...) na ochucení
Postup
Příprava jídla
1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.
2. Teď přizvete na pomoc děti: prosátou mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).
3. Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Na závěr po libosti ochuťte.
Další recept na lívance naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.