www.delibety.com
Tvarůžkový tatarák
Rýchla večera před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g olomouckých tvarůžků
- 1/2 červené cibule, nakrájená
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 1 čerstvá červená chilli paprička, bez
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce světlého piva
- drcený kmín a sladká paprika
- mořská sůl a hrubě mletý pepř
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička worcesterské omáčky
- ředkvičky na ozdobení
- topinky k podávání
Postup
1 Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.
2 Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, 1 lžící piva, špetkou kmínu a osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky. Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.
NĚCO NAVÍC
Olomoucké tvarůžky se prodávají ve třech základních tvarech. Jako kolečka, tyčinky a věnečky. Kolečka se na náš recept ideálně hodí, protože se prodávají v balení po 100 g. Opravdoví milovníci mohou své vztahy prohloubit v jim věnovaném muzeu (více na www.tvaruzky.cz).