Miroslava Stravová
Plochý chléb s česnekem a rozmarýnem
Přílohy před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 dávka základního těsta, vykynutého
- 3 lžíce olivového oleje + trochu na plech
- 3 hrsti čerstvých lístků rozmarýnu
- 2–4 stroužky česneku (podle síly a chuti), utřené
- 80 g strouhaného parmazánu
- mořská sůl
Postup
Příprava jídla Troubu zahřejte na 180 °C. Olej, rozmarýn a česnek dejte do misky a nechte 10–15 minut stát. Těsto natlačte na plech lehce vymazaný olejem, aby utvořilo obdélník o ploše 20 x 30 cm, potřete ho ochuceným olivovým olejem a posypte parmazánem a solí. Nožíkem naznačte na těstě řezy, jako kdybyste krájeli koláč. Pečte 15–20 minut, dozlatova.