Hany
Kitchenette - Pečená dýně s bylinkami
Healthy před více než 10 roky z www.kitchenette.cz
Ingredience
- Dýně muškátová, máslová, hokajdo, … (libovolné množství)
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- extra panenský olivový olej
Postup
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Dýni si očistěte od pecek, oloupejte kůru a nakrájejte na Vám sympatické tvary a velikosti. (Doporučuji silné 1 cm až 2,5 cm max.) Z máslové dýně dělám většinou hranolky, z kulatých dýní měsíčky…
3. Plech vymažte olejem a každý kousek dýně potřete také tenkou vrstvou. Posolte, opepřete a dejte péct na plechu umístěném ve středu trouby.
Dýně co vidíte na obrázku jsem pekla 30 minut, menší kousky postačí 20-25 minut do zlata. Výsledem by měl být podobný hranolkům, kraje zlaté a křupavé, uvnitř měkké a stále šťavnaté.
4. Servírujte teplé posypané čerstvými bylinkami. Tentokrát to bylo oregano, také moc doporučuji čerstvý koriandr nebo tymián.