Jaruna
Provensálské hovězí
Hovězí před více než 10 roky z www.poslirecept.cz
Ingredience
- 800 g zadní hovězí
- 4 stroužky česnek
- 3 bobkový list
- 4 snítky čerstvý tymián
- 4 snítky čerstvý rozmarýn
- 50 ml olivový olej
- 300 ml bílé víno
- 4 mrkev
- 250 g rajčata
- 250 g anglická slanina
- 100 g černé olivy
- 2 červená cibule
- trocha sůl a pepř
Postup
Maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme česnek nasekaný na plátky, bobkové listy, lístky tymiánu a rozmarýnu. Přilijeme olej a víno. Směs osolíme‚ opepříme a promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na noc odležet do ledničky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky‚ mrkev‚ rajčata a olivy na kolečka‚ slaninu na plátky. Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme polovinu masa. Na ně navrstvíme část slaniny‚ cibule‚ rajčat a mrkve. Postup znovu opakujeme. Směs zalijeme vínem a olejem. Mísu zakryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi 2 hodiny. Je-li potřeba, podléváme.