Duck Break
Bezlepkové květákové placičky s mozzarellou a česnekovým dipem z kokosového mléka
placky před více než 10 roky z crustycorner.blogspot.cz
Ingredience
- květák, spíše menší - nasekaný nadrobno, 1 mozzarella, 2 vajíčka, půl lžičky soli, mletý pepř, cca 50 - 70 g kukuřičné mouky
- dip: 2 lžíce majonézy, 5 lžic kokosového mléka, lžička citronové šťávy, stroužek česneku, sůl, pepř (možné taky přidat kopr)
Postup
Troubu vyhřejeme na 180 C. Formu na muffiny vytřeme mírné olejem. Nasekaný květák smícháme s mozzarellou nakrájenou na drobné kostičky, s rozšlehanými vajíčky, solí a pepřem a moukou. Tuto směs namačkáme a udusáme lžící do formy na muffiny, tak aby dosahovala vždy max do poloviny. Povrch karbanátků můžeme ještě jemně přetřít mašlovačkou s olejem. Pečeme asi 30 minut, prostě dozlatova. Pak vyklopíme a podáváme s dipem.