Jaruna
Piadina Cesenatico (Piadina z Cesenatica)
Svačinky před asi 11 roky z www.sitalemvkuchyni.cz
Ingredience
- > Těsto (viz recept Piadina romagnola):
- 500 g hladké mouky
- 150 g vepřového sádla
- lžička jedlé sody
- 1 ks droždí
- sůl
- > náplň 1:
- smetanový sýr Stracchino
- rukola
- prosciutto crudo
- > náplň 2:
- lardo – bílá slanina
- uvařené špenátové listy (nebo mangold)
Postup
V míse rozmícháme droždí s trochou vody, přidáme rozpuštěné sádlo a hladkou
mouku, osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme půl hodiny
odpočinout pod utěrkou. Potom ho vyválíme a vykrojíme kolo o průměru asi 25cm.
Placku na sucho opečeme na pánvi.
Placku potřeme smetanovým sýrem, na jednu polovinu dáme rukolu a šunku, přehneme a
narychlo opečeme na pánvi.
Druhou variantou jsou vařené špenátové listy s bílou slaninou, placku opět přehneme a
zapečeme.