www.delibety.com
Salát s quinoou, kozím sýrem a pečenými broskvemi
Rýchla večera před více než 10 roky z leblogdepipi.blog.cz
Ingredience
- 1 hrnek quinoy
- 2 hrnky vody, nebo zeleninového vývaru
- 4 sušená rajčata v oleji
- sůl
- směs různých salátových lístků (použila jsem 2 kusy salátu Little Gem, balení rukoly a lístky z červené řepy)
- 1 lžíce octa balzamico
- 1 lžíce rýžového sirupu (příp. lžička medu)
- 4 větší zralé broskve
- 200g čerstvého kozího sýru
Postup
Odměřenou quinou důkladně propláchněte horkou vodou, vsypte do hrnce, zalijte vodou či vývarem a přiveďte k varu. Poté osolte, přidejte pokrájená sušená rajčata a vařte cca 10 minut do změknutí quinoy a odpaření veškeré tekutiny. Odstavte z plotny a nechte chladnout.
Salátové listy opláchněte a v odstředivce na salát je zbavte přebytečné tekutiny. Následně si vytvořte zálivku promícháním 3 lžic oleje z rajčat (případně pouze čistého olivového oleje), octa a sirupu. Tři čtvrtiny dresinku nalijte na salát a opatrně je rukama promíchejte, aby se zálivka dostala ke každému lístku. Odložte stranou.
Nepořádáte-li zrovna grilovací seanci, sáhněte jako já po vroubkované grilovací pánvi, zlehka ji potřete olejem a rozehřejte na vyšší stupeň. Broskve rozpulte a zbavte pecek. Řeznou stranu každé broskve osušte papírovou utěrkou a položte na horkou pánev. Opékejte tak minutu, dvě, dokud nechytnou barvu, ale hlídejte, aby nebyly černé... :-)