Jaruna
Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem
Pasta před více než 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1/2 mrkve
- 1/2 řapíkatého celeru
- 1/2 cibule
- 2 bobkové listy
- 1 hřebíček
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky
- 200 g mletého hovězího masa
- 100 ml červeného vína
- 400 ml rajčatového pyré
- 320 g těstovin pappardelle
- sůl, pepř na dochucení
- nať petrželky na ozdobu
Postup
1 1/2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru a 1/2 cibule, vše nakrájené nadrobno, 2 bobkové listy a 1 hřebíček opečte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky na kostičky, 200 g mletého hovězího a rozmíchejte.
2 Po 5 minutách zalijte 100 ml červeného vína a nechte odpařit. Přidejte 400 ml rajčatového pyré, sůl, pepř a vařte 20 minut.
3 Promíchejte s pappardelle uvařenými al dente, ozdobte petrželkou.